ללימודים, לעבודה או לפנאי: טיפים זהב לבחירת מחשב נייד

מחשבים ניידים הם כלי עזר שימושי מאוד, למטרות רבות. עם זאת, הם מגיעים כמכלול אשר יש לרכוש ביחד. זאת, בשונה ממחשב PC נייח, אשר אנשים עם גישה טכנית וידע מתאים, יכולים לרכוש עבורו חלקים בנפרד. PC ניתן להרכיב לבד, באופן לא מסובך מדי. לא כך הדבר לגבי לפטופים, עובדה אשר מסבכת את בחירתם. אלה כמה טיפים, שיסייעו לכם לבחור את המחשב הנייד שמתאים לכם ביותר:

מקור איכותי, לפני הכול

היצרן שמאחורי הדגם, כמובן משמעותי מאוד לבחירת מחשב נייד. זו היא גם נקודה בסיסית, שיכולה לסייע לכם להתמקד במהירות מבחינת האפשרויות. בבחירת מחשב נייד מיצרן כגון אזוס, Dell, HP, לנובו, טושיבה או MSI, אתם יודעים שהכיוון הכללי הוא איכותי. טיפ בסיסי נוסף וחשוב מאוד בכיוון זה, הוא לקנות מחשב נייד מחנות אמינה שמוכרת לכם. כך אתם יודעים שיש לכם למי לפנות, בכל שאלה או סיבוך טכני. לסיכום ביניים: שני אלה יחד – היצרן והספק, הם המקורות שמהם המוצר מגיע ונקודת מוצא חשובה לבחירה.

להגדיר מטרות, להגדיר דרישות

ככל שתגדירו טוב יותר את המטרות שלשמן אתם מעוניינים במחשב נייד, כך תוכלו לבצע בחירה טובה יותר. זה יכול להיות עבור לימודים, עבודה או פנאי ובדרך כלל, עבור כמה מטרות במקביל. כמו כן, במסגרת אפשרויות אלה, יש מגוון רחב של פעילויות שניתנות לביצוע במחשב נייד. הדרישות שכל אחת מהן תציב, עשויות להיות שונות למדי. כך שכדאי להתחיל מהגדרת מטרות ברורה ובעזרתה, להגדיר את הדרישות מהמכשיר.

גודל הצג – איזון בין השלכות

הגדלים הנפוצים ביותר, הם 14 אינץ' ו-15.6 אינץ'. מבחינת טווח, ניתן למצוא מחשבים ניידים עם צג 10.3 אינץ' עד לניידים עם צג 17.3 אינץ'. בהקשר של התקן מחשב לשימוש נייד, זהו טווח רחב מאוד! מה עדיף? תלוי לאיזו מטרה. כללית, חשוב לזכור שגודל הצג הוא בעל השלכות לפרודוקטיביות ונוחות שימוש מחד ומאידך, השלכות לנוחות בנשיאה ניידת.

 

 

להבין מה לא צריך

במבט על מפרט טכני של מחשב נייד, קל להתרשם מהיבטים מספריים שבהם דגם אחד חזק משמעותית מהשני. לא תמיד זה באמת משנה. למשל, נפחי אחסון נפוצים הם 512GB ו-1TB, עם טווח שעומד על 32GB עד 2TB. כמו לגבי גדלי צגים, גם כאן מדובר על הפרש גדול מאוד. אך האם אתם באמת זקוקים לנפחי האחסון שבמפרט? התשובה לכך לעתים קרובות שלילית ולכן כדאי להתעמק בנקודה זו.

מערכת ההפעלה – בחירה משמעותית מאוד!

ברמת התוכנה, יש כמובן חשיבות עצומה למערכת ההפעלה. היא עשויה להפיק ביצועים מיטביים ממחשב נייד חלש יחסית וההיפך. לרוב, מדובר על מערכת ההפעלה חלונות. ניתן לרכוש את הנייד גם ללא מערכת הפעלה (בכדי להתקין מערכת לבחירתכם) או עם מערכת ההפעלה Chrome OS, אך אלה אפשרויות נפוצות פחות. פשוט יותר לרכוש נייד עם מערכת הפעלה שכבר מותקנת. כאן מומלץ מאוד לשים לב, שאם בחרתם בחלונות, ניתן לבחור משתי גרסאות שלה: גרסת פרו או גרסת Home. ההבדלים בין השתיים לא מעטים. עבור האדם הממוצע, שלא משתמש במחשב הנייד לצרכי עבודה, ייתכן שתספיק גרסת Home. גם אז, כדאי בהחלט לשקול לרכוש דווקא את Pro.

חשיבות הזיכרון הפנימי

מפרט מחשבים ניידים כולל התייחסות לרכיבי חומרה רבים, כגון מעבד וכרטיס מסך. מתוכם, לזיכרון הפנימי יש חשיבות מיוחדת. זאת, מאחר ששם מתרחשת העבודה העיקרית שהמחשב מבצע. מעבדים הם רכיבים מהירים הרבה יותר, כך שלגביהם לא צריך לדאוג – לרוב הם חזקים מספיק. אך הזיכרון עשוי להוות צוואר בקבוק, שיאט את המערכת. נפחי זיכרון נפוצים במיוחד הם 8GB ו-16GB.

לסיכום

הסתייעות בטיפים אלה ונוספים, תבטיח שתבחרו בנייד שמתאים לכם ביותר.