לא סופרים כבשים: דרכים להתמודדות עם שינה לא רציפה

כולנו מכירים את השעות הקטנות האלה של הלילה שבהן אנו מתהפכים במיטה, מנסים לישון ללא הצלחה, מתבוננים בכל רגע בשעון, שוכבים ערים, ובעיקר מפחדים מהרגע שבו נצטרך להתארגן לעבודה ולתפקד אחרי לילה ללא שינה.

נדודי שינה יכולים להיות ממושכים או חד פעמיים. ע"פ הסטטיסטיקה יותר מ 20 אחוזים מהאוכלוסייה מתמודדים עם הפרעות שינה, בעוד שהחל מגיל 50 השינה הופכת לבעייתית יותר ופחות טובה. אז כיצד מתמודדים עם שינה שאינה רצופה או עם קשיי הרדמות? הנה מספר טיפים טובים:

בחירת מזרן איכותי

כולנו יודעים מתי המזרן שאנו ישנים עליו אינו איכותי. מזרנים זולים שאינם תומכים בגוף: יגרמו לכאבי גב ולתחושת עייפות תמידית. מזרנים כאלה נוטים לפתח שקעים והם מתבלים ומאבדים את התמיכה שהם אמורים לספק. במידה ואתם מרגישים כי המזרן אינו נוח, רצוי לבחור מזרן איכותי שיתאים למיטה שלכם ולגופכם. בחרו מזרן שמספק תמיכה לכול אורך הגוף ועמוד השדרה. שימו לב כי התמיכה מיועדת גם לגב וגם לצוואר. בדקו את המזרן וודאו כי הוא נוח ומתאים לצרכים שלכם. המזרנים של חברת גטה עשויים 100% לטקס טבעי, מספקים תמיכה והתאמה, לשינה מטיבה.

יציאה מהסיטואציה

רבים שסובלים מנדודי שינה מגלים במהלך הלילה כי הם מתחילים "לשנוא" את המיטה. בנוסף לכך, יש את מי שמתחיל לפתח 'חרדת ביצוע' בכל הנוגע להרדמות: מה שמוביל למחול שדים חסר מנוחה. במקרים כאלה חשוב לקום מהמיטה, לצאת מהחדר ומהסיטואציה ולהסיח את הדעת עם פעילות מרגיעה. לעיתים מקלחת חמה תעזור להרגיע את הגוף ואת מערכת העצבים. יש את מי שיצא לנשום אוויר בחוץ ויחזור רגוע יותר למיטה, ויש את מי שיירגע אם ישתה מים ויאכל משהו קטן לפני השינה. יציאה מ'מלחמה עם המיטה' תאפשר שינה טובה יותר לאחר לקיחת פסק זמן קצר.

לא סופרים כבשים דרכים להתמודדות עם שינה לא רציפה עידן בן אור

קובעים זמן לדאגות

יש לא מעט אנשים שדאגות, סטרס וחרדה בחיי היום יום מובילים אותם לקשיים בהרדמות. במקרים כאלה חשוב 'לתכנת את המחשבה' כך שתוכלו לדחות את הדאגות למחר. כוונו מעין טיימר דמיוני בראשכם שיספק שעה נוחה יותר להתמודדות עם דאגות. כך למשל מי שדואג מהמינוס בבנק – יוכל לכוון את הטיפול בעניין ליום המחרת בעשר בבוקר. כך הנפש נרגעת ויש נטייה לעזוב את הדאגה בשל הידיעה כי מחר בבוקר תטפלו בה. מחסור בשינה עלול לגרום נזק לגוף ולנפש, נזק שבמקרים מסוימים ניתן למנוע באמצעים פשוטים יחסית.

יוצרים סביבת שינה נוחה

חלק מהקשיים שלנו בהרדמות נובעים בשל הפרעות שונות בחדר השינה, כמו מסכים דולקים, נורות מהבהבות, רעש או חוסר נוחות. ארגנו את הסביבה שלכם כך שלא יהיו בה אורות דיגיטליים. מתחו את המצעים על המזרן. אווררו בכול יום את החדר והשתמשו באטמי אוזניים במידה ויש רעשים בחלל.

באמצעות סידור מרחב השינה בצורה נוחה, תוכלו לישון בשקט ובאופן רצוף יותר. באמצעות טיפים כאלה ואחרים תוכלו להנות מלילה טוב, והרדמות מהירה.