מתמודדים עם הפחדים: הכול על טיפול טבעי בחרדות

חרדה היא רגש נפוץ המאופיין בתחושות של מתח, דאגה ושינויים פיזיים כמו קצב לב מוגבר, והמתמודדים עם חרדה מעידים שהם מרגישים את כובד משקלו של העולם לוחץ עליהם וגורם גם למשימות הפשוטות ביותר להיראות בלתי אפשריות. חרדה מתפתחת כמנגנון הישרדותי המזהיר אותנו מפני סכנות פוטנציאליות, אבל כאשר רגשות אלה מגיעים בתדירות גבוהה מדי, הם יכולים לעכב את חיי היומיום שלכם. אם אתם מזדהים עם התחושות האלה ולא רוצים להסתמך רק על תרופות, זהו הזמן לגלות לכם שקיימות שיטות טיפול טבעיות שיכולות לעזור לכם, ובמדריך זה נפרט עליהן. בואו נתחיל.

מיינדפולנס ונשימה נכונה

תוכלו לקרוא מידע נוסף על טיפול טבעי בחרדות ולבחור את הדרך המתאימה לכם ביותר. חלק מהאפשרויות לטיפול בחרדות הן ביתיות ותוכלו להתחיל בהן כבר עכשיו, וחלקן דורשות קצת יותר זמן ומאמץ:

  • תרגול מיינדפולנס ומדיטציה: תרגול שיכול להתבצע במסגרת קורס שילמד אתכם כיצד לשלב מיינדפולנס בחיי היומיום שלכם או באופן פרטי על ידי תרגול תודעה מודעת. שתי השיטות מתמקדות בנוכחות ברגע ויכולות לעזור להסיח את דעתכם ממחשבות מטרידות.
  • נשימה סרעפתית: שליטה על הנשימה שלכם יכולה להשפיע ישירות על מערכת העצבים ולתרום להרפיה הנדרשת. שיטה זו שמה דגש על נשימה עמוקה מהסרעפת ולא בצורה שטוחה מהחזה, וניתן להרגיש זאת על ידי הנחת יד אחת על החזה ויד שנייה על הבטן.
  • נשימת קופסה: זוהי טכניקה הרפיה ושחרור שנחשבת ליעילה במיוחד. עליכם לשאוף למשך ארבע שניות, לעצור את הנשימה למשך ארבע שניות, לנשוף במשך ארבע שניות, ולאחר מכן להמתין ארבע שניות נוספות לפני לקיחת הנשימה הבאה.

 

 

פעילות גופנית ושינה מספקת

פעילות גופנית היא תרופה חזקה לחרדה, והעיסוק בה באופן קבוע יכול לשחרר אנדורפינים, שהם משככי כאבים טבעיים שגם מעלים את מצב הרוח. בנוסף, חוסר שינה עלול להחמיר תסמיני חרדה, ולכן חשוב מאוד ששינה טובה ומספקת תהיה בראש סדר העדיפויות שלכם.

  • פעילות אירובית: פעילויות כמו הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים, שחייה ואפילו אימון ביתי בלי משקולות יכולות לעזור להפחית את רמות המתח הכללי, לרומם את מצב הרוח, לשפר את השינה ולהגביר את ההערכה העצמית.
  • יוגה: יוגה יכולה להיות טכניקה מעולה לניהול חרדה כאשר משלבים אותה עם טכניקות נשימה ומדיטציה. שווה לבחון טכניקות שונות בתוכה כדי למצוא את המועדפת עליכם.
  • שינה בשעות קבועות: התחילו ללכת לישון ולהתעורר באותה שעה בכל יום, וכך תגרמו לגוף שלכם לווסת את השעון הפנימי ולשפר את איכות השינה שלכם.
  • סביבת שינה: ודאו שחדר השינה שלכם תורם למנוחה, ושיש בו מזרן נוח, וילונות כהים ואווירה שקטה ומרגיעה. השאירו לכם אור קטן ונעים אם אתם יודעים שזה עוזר לכם להירדם ומרגיע לכם את המחשבות.

טיפול ממוקד

דרכים נוספות להפחתת החרדה יכולות להיות לקיחת תוספי תזונה וכן דיון ברגשות ובחרדות.

  • תוספי תזונה וצמחי מרפא: תוספי תזונה וצמחי מרפא מסוימים נקשרו להפחתת תסמיני חרדה, כמו למשל שורש ולריאן ותוספי אומגה 3.
  • טיפול קוגניטיבי התנהגותי: CBT הוא טיפול שמסייע לאנשים לזהות ולשנות דפוסי חשיבה ודפוסי התנהגות שליליים שיוצרים חרדה או מגבירים אותה.
  • ייעוץ: שיחה עם בעלי מקצוע יכולה לעזור לטפל בנושאים ספציפיים או בטראומות שעלולות לגרום לחרדה. זוהי דרך שטובה גם להתמודדות וגם למציאת פתרונות.
  • מציאת הגורם לחרדה: אחת הדרכים הטובות ביותר למנוע את החרדה היא להבין מה גורם לה. האם מצאתם עבודה חדשה בהייטק, איבדתם אדם קרוב לאחרונה או נרשמתם ללימודים תובעניים? בחלק מהמקרים הבנת הגורם לחרדה יכולה להוביל למציאת הפתרון.

לסיכום

חרדה היא רגש חזק שאינו חייב לשלוט בחייכם. הטיפולים הטבעיים הרבים הזמינים מציעים פתרונות אם אתם לא מעוניינים בטיפולים רפואיים, ולכן מומלץ מאוד לבחון אותם לעומק. זכרו שלא משנה במה אתם בוחרים, יש דרך להקל על תחושות החרדה. דרך הטיפול וההתמודדות עשויה להשתנות בין אנשים, אבל המגוון הרחב מבטיח שתוכלו למצוא בסופו של דבר את הטיפול שיתאים לכם. התייעצו עם אנשי מקצוע במידת הצורך ולעולם אל תשכחו שאתם לא לבד.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.