נשירת שיער בעונות מעבר: למה זה קורה ומה ניתן לעשות?

ידוע שכל מסרק סופו להכיל לא מעט שערות שלנו, אך לצד העובדה שמדובר בתופעה הגיונית, גם מדובר בתופעה שכלל אינה נעימה, בין אם אתם גבר או אישה, וזאת כי נראות של שיער שופע משפיעה באופן ישיר על סך ההופעה ומכאן שגם על הביטחון העצמי. אי לכך אם גם אתם תוהים מה ניתן לעשות, נעצור ומראש נרגיע שלא מעט, אך ראשית מרתק להבין שאכן קיים קשר בין נשירה לעונות השנה.

בין עונה לנשירה

אם אתם רק מעט מודעים למתרחש בגופכם, בוודאי ששמתם לב שיש קשר ישיר בין נשירת השיער לחילופי העונות, ופה נסביר זאת באופן מדעי: מתחילת חודש יולי הטמפרטורות מתחילות לנסוק, וכאשר הגוף נחשף לכמות גבוהה של שמש, הוא מפחית בכמות ייצור  המלטונין – הורמון שבין היתר מווסת את מחזורי השינה, וכיוון שגם זקיקי השיער מכילים קולטנים של מלטונין, הם נפגעים בהיעדרו, עובדה שמובילה לעצירה בשלב הצמיחה ולאחר תקופה של שהייה מגיעה שלב הנשירה – בסמוך לחודשי הסתיו. האם המסקנה היא להימנע מחשיפה לאור טבעי? כמובן שלא, אלא קיימים מספר דברים אחרים שמוטב לעשות.

פשוט שייק פירות

לצד העובדה שעבור מקרים קיצוניים רצוי לעבור טיפול להשתלת שיער בטורקיה (או בכל מקום מומחה אחר), הרי שגם קיימים דברים יומיומיים שניתן לעשות, ופה אנו ראשית כל מדברים על הקדמת תרופה למכה. שנרחיב? עוד בקיץ מומלץ להתחיל להעלות את רמות המלטונין שהגוף מייצר, ופה פירות טרופיים נכנסים לתמונה, ואם נדייק, נציין שרצוי להעדיף את האננס, התפוז והבננה. נשמע יעיל? נשמע טעים וכמו משהו שבהחלט שווה לנסות, ולו באמצעות שייקים רעננים, טריים וטעימים.

נשירת שיער

ויטמין D

ידוע שמחסור בוויטמין D עשוי להוביל לדילול השיער ועל כן מוטב מדי יום להיחשף לשמש ישירה כרבע שעה, ולו כי צעד שכזה מסייע לווסת את רמת הפרולקטין ולייצר כמות מספקת של ויטמין D. עם זאת, חשיפה לא מבוקרת אינה אידאלית, לא לעור ולא לזקיקי השיער, ולו כי כמות גדולה של קרינה אולטרה סגולה עשויה לאתחל את תופעת הנשירה. מהו הפתרון? אם אתם מסתובבים הרבה בחוץ, הקפידו לחבוש כובע (מבד נושם) ואם אתם בעלי שיער קצר, מרחו קרם הגנה טבעי (נטול מלחים וכימיקלים מזיקים).

שמנים לחיזוק השיער

עולם הקוסמטיקה יודע לסייע גם עבור תופעת הנשירה, ועל כן מוטב לאתר מכשירים איכותיים. מה נחשב תכשיר איכותי? כזה שמכיל שמנים מזינים שעוטפים בלחות את גוף השערה ובמקביל מעוררים את הזקיקים שנפגמו ומעודדים את צמיחתם. שנדגים? לצורך הדוגמה נבחר בשמן קוקוס שנכבש בכבישה קרה. מדוע? כיוון שהוא נחשב מאוד מזין ובריא. מבקשים להפיק יותר? ערבבו שתי כפות של שמן קוקוס עם שתי כפות של שמן מגנזיום ואת התוצר תעסו לתוך הקרקפת. שנסכם? לפני שמתייאשים תעצרו לבחון מה ולמה, מעט תשומת לב והשקעה ואתם זוכים מחדש ברעמה הרצויה.

קראו גם את הכתבה שלנו בנושא מחלות חורף: טיפול טבעי וצמחי מרפא