ריענון נהיגה: מה זה אומר – ולמה אנחנו צריכים את זה?

נהיגה זה בלי ספק אחד הכישורים המועילים והנדרשים ביותר בימינו, כזה שמאפשר לנו עצמאות מוחלטת פחות או יותר ונותן לנו את היכולת להגיע ממקום למקום בקלות ומבלי להיות תלויים בתחבורה ציבורית או עזרה מהקרובים שלנו. כל מי שנוהג יודע היטב שבהתחלה מדובר בעניין זר לחלוטין, וצריך להרגיל את המוח לתחושה של שליטה ברכב גדול, ללמוד לעומק את חוקי התנועה השונים ולצבור הרבה מאד ניסיון, עד שבשלב מסוים הפעולה הזאת הופכת להיות טבעית ורגילה למדי. כל כך טבעית, עד שלעתים אנחנו אפילו לא עוצרים לחשוב האם אנחנו באמת מכירים את החוקים השונים כבעבר ויכולים לפעמים לראות בדבר הזה משהו מובן מאליו, מה שבהחלט יכול לגרום לסיכונים לא מעטים. בדיוק בשביל זה קיים ריענון הנהיגה, ואם אתם לא בטוחים לגמרי מה זה אומר ולמה צריך את זה, אנחנו רוצים לעשות מעט סדר בדברים.

מי צריך לעשות ריענון נהיגה?

בראש ובראשונה נאמר שעל אף שמדובר בקורס עם תכנים שמומלצים לכל נהג, אין חובה לעשות אותו אלא במקרים מסוימים בהם הוא נדרש ואין אופציה שלא לעשותו. מי שנדרש לעשות אותו על פי חוק אלו נהגים בעלי שלוש שנות ותק בנהיגה על הכביש מרגע שקיבלו את רישיונם או נהגים שהגיעו לגיל 21 וכאן מדובר על ריענון נהיגה לנהגים חדשים. כמו כן הקורס נדרש עבור נהגים אחרי 5 שנים מרגע שקיבלו את הרישיון או במקרים בהם נצברו עבירות תנועה שבגינם נרשמו נקודות חובה ואז יש לגשת לקורס ריענון נהיגה שנקרא למעשה קורס נהיגה מונעת. אם אתם רוצים לקבל מידע נוסף על קורסי ריענון נהיגה, אתר אסק רלב"ד זה מקום מצוין ללמוד בו את כל הדברים החשובים בנושא.

האם יש אפשרות לא לעשות ריענון נהיגה?

לא. במקרים בהם ריענון הנהיגה הוא חובה אין אופציה שלא לעשותו. מרגע קבלת ההודעה על הזימון לקורס ריענון נהיגה, יש תקופת זמן של עשרה חודשים בה ניתן לגשת ולעבור את הקורס וחשוב לעשות זאת בזמן. מרגע שהגיע המועד מי שלא ביצע את הריענון למעשה מחזיק בידיו רישיון נהיגה שאינו בתוקף והוא אינו רשאי לנהוג עוד על כלי רכב.

ריענון נהיגה: מה זה אומר - ולמה אנחנו צריכים את זה?

לא רק בשביל לצאת ידי חובה

זה בהחלט לא אידיאלי, אבל המציאות מראה שמרבים עוברים את הקורס הזה רק בגלל שהם חייבים וזה בהחלט חבל. קורסי ריענון הנהיגה הוכחו כבר בעשרות מדינות ברחבי העולם וגם כאן אצלנו בישראל ככאלו שיכולים גם להציל החיים והסטטיסטיקה בקרב אלו שעברו את הקורס של מעורבות בתאונות היא מצביעה על תועלת רבה שלהם. על כן, אם כבר הגעתם לקורס חשוב לקחת אותו ברצינות ולראות בו כהזדמנות לרענן את הידע שלכם ולהפוך לנהגים טובים יותר. בכל מקרה חשוב לזכור כי לא מדובר במידע חדש או בחומר קשה ללמידה, אלא בדברים שאתם מכירים מתוך הניסיון שלכם כנהגים, ככה שאין מה לחשוש.

מה קורה במקרה של בעלי רישיון נהיגה שלא נוהגים על הרכב?

ובכן, אם אתם לא נוהגים על רכב וקיבלתם זימון לריענון נהיגה, לא יקרה משהו מיוחד אם לא תעשו אותו, כמובן במידה ולא תנהגו לאחר מכן מרגע שתוקף הרישיון שלכם יפוג. יחד עם זאת, אפילו אתם נוהגים קצת יחסית או מתכננים לנהוג יותר בעתיד, הקורס הזה הוא בגדר חובה ואסור לוותר עליו.

השקיעו במהלכו וזכרו שמדובר בקורס של יומיים בלבד. בהצלחה!