תאונת דרכים: איך ממשיכים מכאן?

לעבור תאונת דרכים זה אף פעם לא נעים ואף מקומם ומאפס. תאונת דרכים גורמת לנו להיזכר מה באמת חשוב, כמה פחות חשוב לחסוך זמן על הכביש וכמה יותר חשוב לחזור הביתה בריאים ושלמים, כמה ראוי לנהוג באדיבות וכמה ראוי להימנע מבריונות על הכביש. מכאן שאנשים רבים שעוברים תאונה מעידים שהיא שינתה אותם – חלק ליותר זמן וחלק לפחות, אך רוב האנשים מעידים שהם חוו קושי מתמשך, אם ברמה הנפשית ואם ברמה הפיזית. כיצד אם כן לא נופלים אלא קמים וחוזרים לשבת מאחורי ההגה? להלן כמה עצות מועילות:

מסתכלים על חצי הכוס המלאה

עברתם תאונה ויצאם רק עם פגוש מעוך ושריטה ביד? זהו בדיוק הזמן לעצור בצד ולהקדיש דקה עבור קריאת ברכת הגומל. מדוע? כי חשוב לדעת לומר תודה, חשוב לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה, בעת מצוקה חשוב לחוש שייכים לדבר גדול יותר מאתנו וחשוב להבין שהיה יכול להיות הרבה יותר גרוע, ועל כן ראוי לעצור, לומר תודה ולהפיק לקחים, ולו עבור הנסיעה הבאה.

רגע לאחר התאונה

אם נחזור שנייה אחורה, לזמן המידי שלאחר התאונה, נציין שחשוב להתאפס כמה שיותר מהר בכדי למנוע נזקים משניים. מה עושים? מזיזים את הרכב הצידה לנקודה בטוחה, לובשים את האפוד הזוהר, מציבים במרחק של 50-100 מטר ממקום התאונה את משולש האזהרה וניגשים להחליף פרטים עם הנהג השני, כאשר כבר בנקודה זו חשוב לתעד כל מה שניתן, אם באמצעות עדים (מוטב לקחת את המספר שלהם), ואם באמצעות תיעוד ע"י הנייד. מדוע? כי ייתכן שתבקשו להגיש תביעה.

ידיים מחזקות

הכירו בתסמינים

לא מעט אנשים שעוברים תאונה חשים לאורך זמן כאבי צוואר, סחרחורות ואף הפרעות בזיכרון. פה ראוי לדעת שאין טעם להילחץ אך כן רצוי להיבדק. רוב הסיכויים שהרופא ירגיע שאתם מצטרפים לסטטיסטיקה, שמדובר בתסמונת מוכרת שנוגעת לחבלת ראש קלה, ועל מנת לאשש זאת הרופא יפנה למרפאה נוירולוגית או למרפאה ייעודית לכאבי ראש. עוד ראוי לדעת שייתכן שתבקשו להגיש תביעה בחברת הביטוח ובביטוח הלאומי (אם התאונה קשורה למקום העובדה), ולו בגין פגיעה ביכולת ההשתכרות.

חוזרים אט אט לשגרה

לאחר שמטפלים בבירוקרטיה, חשוב לחזור ולבחון מהו מצב הרגש, וזאת כי לא מעט אנשים שעוברים תאונה נכנסים לדיכאון, ופה מוטב להיות רגישים לסיטואציה ולדעת שניתן לצאת ממנה. ראשית יש לבחון האם אכן זהו המצב באמצעות מעבר על התסמינים הבאים: פוביות, חוסר עניין בפעילות פנאי, תחושת עייפות כרונית, תחושת דאגה שאינה מרפה, מחשבות מטרידות, בעיות שינה, בעיות אכילה, בעיות ריכוז, חוסר תקווה וכדומה. כאשר החשש לדיכאון מתגבר חשוב לגשת בהקדם הניתן לייעוץ מקצועי בתחום בריאות הנפש ואף רצוי להירשם לקבוצת תמיכה. לבסוף נציין שאין להיכנע לתחושת הפחד, אין להתרגל לתחושת חוסר השליטה וכן יש לשאוב השראה מסיפורים של אנשים שמצאו את הדרך חזרה למקום רגוע וחיובי. מה עוד? אפשרו לבני משפחה וחברים דואגים להתקרב – הם מבקשים בטובתכם, גם אם הם לא לגמרי מבינים מה עובר עליכם.